PL

Administrator danych osobowych w perspektywie RODO

Administrator danych osobowych w perspektywie RODO

Czas i miejsce

30 stycznia 2018 r.
WPiA UŁ
Aula Zielona (2.62)

W dniu 30 stycznia 2018 r. na Wydziale Prawa i Administracji UŁ odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa nt. "Administrator danych osobowych w perspektywie RODO" pod patronatem honorowym Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, Jego Magnificencji Rektora Uniwersytetu Łódzkiego oraz Dziekana Wydziału Prawa i Administracji UŁ. Konferencja została zorganizowana przez Centrum Ochrony Danych Osobowych i Zarządzania Informacją WPiA UŁ w związku z 20-leciem obowiązywania ustawy o ochronie danych osobowych oraz obchodami Europejskiego Dnia Ochrony Danych Osobowych. Łączyła się także ze stosowaniem od 25 maja 2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

 

Licznie zgromadzonych Uczestników (ponad 200) powitała prof. nadzw. dr hab. Teresa Wyka, Kierownik CODOiZI WPiA UŁ. Uroczystego otwarcia Konferencji dokonała prof. nadzw. dr hab. Agnieszka Liszewska, Dziekan WPiA UŁ. JM Rektora UŁ prof. zw. dr. hab. Antoniego Różalskiego reprezentował dr Rafał Majda, Kanclerz UŁ.

 

Konferencję zaszczyciły swoją obecnością Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych I i II kadencji - dr Ewa Kulesza oraz Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych obecnej - VI kadencji - dr Edyta Bielak-Jomaa.

 

 

 

 

Zdjęcia z konferencji (Centrum Promocji UŁ)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.<br>Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.